Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman houdt geen rekening met clubs

Koeman houdt geen rekening met clubs

Unspecified

18 mrt 2019, 17:19

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman houdt tijdens de komende interlands van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Duitsland geen rekening met het drukke programma van zijn internationals bij hun clubs. ,,We spelen niet vriendschappelijk", zei hij. ,,Het gaat om kwalificatie. Dat heb ik alle trainers verteld."

Koeman beschikt over een fitte spelersgroep van 25 internationals. ,,Ook Frenkie de Jong is fit", zei hij over de middenvelder van Ajax die afgelopen woensdag nog het competitieduel met PEC Zwolle wegens een liesblessure moest overslaan. ,,Pijntjes horen bij het voetbal. Maar wij stellen geen spelers op die niet fit zijn."

,,We willen graag naar het EK", benadrukt Koeman. ,,We spelen maar acht groepswedstrijden. Dan kan iedere misstap fataal zijn. We starten met thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland. We willen komende week goed beginnen aan de EK-kwalificatie."

Oranje start de EK-kwalificatie donderdag tegen Wit-Rusland in De Kuip en ontvangt zondag Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Estland en Noord-Ierland zijn de andere tegenstanders van Oranje. De beste twee ploegen van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK dat in de zomer van 2020 in twaalf landen wordt afgewerkt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd