Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB versoepelt regels rond het staken van wedstrijden: dit verandert er komend seizoen

KNVB versoepelt regels rond het staken van wedstrijden: dit verandert er komend seizoen

Unspecified

27 juni 2023, 17:20

De KNVB versoepelt de regels rond het staken van wedstrijden in het betaalde voetbal iets. Als in het nieuwe seizoen iemand iets op het veld gooit en de dader wordt daarna direct gepakt en uit het stadion gezet, telt die daad niet meer mee in de stappen naar het definitief staken van de wedstrijd.

De KNVB doet die aanpassing omdat supporters in sommige gevallen ook misbruik maakten van de in april ingevoerde strengere regels. Zo waren fans van FC Groningen er halverwege mei in de thuiswedstrijd tegen Ajax bewust op uit om het duel te laten staken.

Sinds de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax, waarbij Ajax-middenvelder Davy Klaassen op zijn hoofd werd geraakt door een voorwerp uit het publiek, wordt een wedstrijd stilgelegd als er vanaf de tribunes iets op het veld komt. Gebeurt dat daarna nogmaals, dan wordt de wedstrijd gestaakt. Als een speler of scheidsrechter wordt geraakt, dan volgt direct staking.

De KNVB houdt, op de ene aanpassing na, vast aan die strengere regels, werd dinsdag duidelijk op de algemene vergadering betaald voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd