Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB verbaasd over uitlatingen minister Van Rijn

KNVB verbaasd over uitlatingen minister Van Rijn

Unspecified

13 juni 2020, 14:08

De Nederlandse voetbalbond KNVB is verbaasd over uitlatingen van minister Martin van Rijn. De minister voor Medische Zorg en Sport zei vrijdagavond in het tv-programma Beau op RTL4 dat het de beslissing van de KNVB was om het seizoen al in april te beëindigen en de competities niet uit te spelen. De bond benadrukt dat het kabinet de coronamaatregelen bepaalt, voor alle sectoren en dus ook voor het voetbal. De KNVB volgde ook in dit geval de beslissing van het kabinet.

'Het kabinet heeft op 21 april besloten dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden', aldus een woordvoerder van de KNVB. Vanaf dat moment was duidelijk dat het seizoen niet meer kon worden afgemaakt. De KNVB benadrukt al sinds het begin van de coronacrisis dat het de adviezen van de overheid en het RIVM volgt.

Volgens Van Rijn, die eind maart tijdelijk de taken overnam van de opgestapte Bruno Bruins, was het stopzetten van de competitie 'echt de verantwoordelijkheid van de KNVB'. Hij zegt: 'Ze hadden redenen om dat te doen. De KNVB bekijkt wat de consequenties zijn van het spelen met en zonder publiek. Zij hebben afgewogen dat het verstandig is om te stoppen en om na te denken over hoe het daarna wel gaat.'

De KNVB presenteerde vorige week de contouren van een 'Deltaplan' aan Van Rijn. In dat plan staat hoe het Nederlandse voetbal weer kan worden opgestart. De KNVB hoopt dat er al in augustus normaal getraind mag worden en dat er oefenwedstrijden gespeeld mogen worden. Op dit moment mogen volwassen alleen sporten als ze onderling minimaal 1,5 meter afstand houden. De bond wacht nog op reactie van de minister.

Kees Jansma, ook te gast bij Beau, was net als de KNVB verbaasd over de minister. 'Er was voor de KNVB één duidelijke reden om niet te voetballen en dat was de overheid en het RIVM. Van het begin heeft de KNVB de overheid en het RIVM gevolgd, dus dit is een miskleun. Gudde heeft dat vanaf het begin gezegd. Daar heeft hij zelfs kritiek op gekregen, maar hij heeft het volgehouden. Van Rijn zijn reactie is onbegrijpelijk, omdat hij zeer intensief contact heeft met de KNVB.'

Sportmarketeer Chris Woerts gaf vorige week in de uitzending van Veronica Inside aan dat de KNVB een plan zou gaan presenteren aan het kabinet omdat de clubs weer willen beginnen. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd