Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB reageert op dreigement van voetbalclubs om stadions te openen

KNVB reageert op dreigement van voetbalclubs om stadions te openen

Unspecified

14 jan 2022, 20:14

Voetbalbond KNVB heeft begrip voor het dreigement van de clubs om hun stadions weer te openen voor publiek, hoewel dat volgens de coronamaatregelen niet is toegestaan. "We begrijpen de emoties bij de clubs heel goed", meldt de KNVB in reactie op het statement van de Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

"Uit de informatie van de GGD blijkt dat er in de stadions geen besmettingen plaatsvinden. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat stadionbezoek met voorzorgsmaatregelen veilig en verantwoord is", aldus de KNVB. "De reisbewegingen stellen qua aantallen weinig voor, want de meeste fans wonen op korte afstand van het stadion. Er zijn geen onderbouwde argumenten om stadions dicht te gooien. Toch gebeurde dat alweer twee maanden geleden. Er worden miljoenen verlies geleden en er is geen perspectief. Uitstekend dus dat de clubs in gesprek gaan met hun burgemeesters om te kijken of ze toch open kunnen. Ondertussen blijven wij met de minister in gesprek om naar oplossingen te zoeken."

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zeggen "niet langer" zonder publiek te kunnen spelen. "De rek is er uit", staat in een gezamenlijk statement. De clubs eisen dat ze vanaf 28 januari weer bezoekers mogen toelaten in hun stadions. Zo niet, dan dreigen ze met een demonstratieve opening. "Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester."

Deel dit artikel

Link gekopieerd