Terug

Volg Vandaag Inside

'KNVB moest ingrijpen tijdens woordenwisseling Weghorst en Avsaroglu'

'KNVB moest ingrijpen tijdens woordenwisseling Weghorst en Avsaroglu'

Unspecified

20 nov 2023, 13:02

Arman Avsaroglu heeft in de NOS Voetbalpodcast teruggeblikt op het opzienbarende interview van de NOS-verslaggever met Wout Weghorst. De spits van Oranje gaf na afloop van Nederland - Ierland (1-0) op camera aan zich te ergeren aan de vraagstelling van Avsaroglu.

“Ik had een treffen met Wout Weghorst, de matchwinner van deze wedstrijd, waar ik het aan de stok mee kreeg omdat ik het waagde om twee kritische vragen te stellen…”, blikt Avsaroglu terug. “En dat mag niet van Weghorst, want hoe haal je het in je hoofd om negatief te zijn over een wedstrijd waarbij Nederland zich heeft geplaatst voor het Europees kampioenschap.”

Wat gebeurde er na afloop van het interview? “We gingen in gesprek over hoe het was verlopen en ik kreeg te horen ‘je hebt weer precies wat je wil’, maar ik hoop toch echt dat Weghorst weet dat we hier niet op uit zijn, wij willen gewoon een gesprek en zijn niet uit op een confrontatie of conflict”, legt Avsaroglu uit.

Avsaroglu vertelt een aantal stappen achteruit te hebben gedaan tijdens de woordenwisseling met Weghorst. “Uiteindelijk moest de KNVB er aan te pas komen om Weghorst maar even weg te halen. Dat was wel apart.”

Weghorst probeerde te voorkomen dat het interview zou worden uitgezonden. “Hij zei na afloop tegen mij dat hij wilde dat het interview niet zou worden uitgezonden, maar daar was hij vijf minuten te laat mee want het was al uitgezonden. Maar daar geeft hij ook mee aan dat hij erkent dat er iets niet goed is gegaan in dit gesprek”, besluit de verslaggever.

Deel dit artikel

Link gekopieerd