Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB komt met competitie voor spelers tot 21

KNVB komt met competitie voor spelers tot 21

Unspecified

2 okt 2019, 18:38

De KNVB start komend seizoen vermoedelijk een nieuwe competitie voor clubs uit het betaalde voetbal. Het gaat om de invoering van een klasse met teams die bestaan uit spelers die niet ouder zijn dan 21 jaar.

De wens voor zo'n competitie komt van de clubs zelf, meldt de KNVB. Directieleden Eric Gudde, Nico-Jan Hoogma en Art Langeler spraken de afgelopen anderhalf jaar met vertegenwoordigers van de BVO's. Uit die rondgang kwamen meerdere wensen en ideeën naar voren. De competitie voor spelers tot 21 jaar is het meest concreet.

De KNVB gaat de komende periode met de clubs in gesprek. "We willen recht doen aan alle belanghebbenden en, hoe moeilijk ook, proberen te komen tot een model waar liefst alle clubs achter kunnen gaan staan", aldus de directieleden van de KNVB. "Hier hebben we de komende weken in oktober voor nodig, we zullen overleg voeren met de algemeen directeuren en technisch directeuren."

De KNVB wil de clubs in november een concreet voorstel doen. Daar wordt dan over gestemd op 3 december tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd