Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB houdt vast aan bestaande regels voor stilleggen wedstrijden

KNVB houdt vast aan bestaande regels voor stilleggen wedstrijden

Unspecified

16 mei 2023, 12:37

De KNVB houdt vast aan het huidige protocol om wedstrijden stil te leggen bij incidenten. Er komen dit seizoen geen verdere aanscherpingen van de maatregelen, laat de bond weten. De Eredivisie telt nog twee speelronden, de Keuken Kampioen Divisie werkt vrijdag de laatste speelronde af. Alle wedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld.

"De huidige maatregelen blijven in ieder geval tot eind van het seizoen gelden. Daarna gaan we evalueren", meldt de KNVB, waarbij de bond aangeeft niet inhoudelijk op vragen in te gaan.

De KNVB besloot enkele weken geleden de regels aan te scherpen, nadat Ajax-speler Davy Klaassen in het bekerduel met Feyenoord op zijn hoofd was geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek was gegooid. Sindsdien wordt een wedstrijd stilgelegd als er vanaf de tribunes iets op het veld komt. Gebeurt dat daarna nogmaals, dan wordt de wedstrijd gestaakt. Als een speler of scheidsrechter wordt geraakt, dan volgt direct staking.

Afgelopen weekeinde waren er bij zeven wedstrijden in het betaald voetbal onderbrekingen als gevolg van het gooien van bierbekers, rookbommen en vuurwerk op het veld. De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax werd zondag in de openingsfase tot twee keer toe stilgelegd nadat rookbommen op het veld waren gegooid. Ook rende een gemaskerde supporter het veld op met in zijn handen een spandoek met daarop een tekst gericht aan de directie van Groningen.

De gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt dinsdag om 15.00 uur afgemaakt zonder publiek. Er zijn nog 80 minuten te spelen bij een stand van 0-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd