Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB: duel gaat ook zonder VAR gewoon door

KNVB: duel gaat ook zonder VAR gewoon door

Unspecified

19 aug 2018, 13:47

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft een dag na Fortuna Sittard - PSV (1-2) benadrukt dat alle voorkomende situaties tijdens dit duel allemaal volgens plan zijn beoordeeld door de videoscheids in Zeist (VAR). Bij die wedstrijd was er geen audioverbinding tussen het KNVB Replay Center en het Limburgse stadion. Via een mobiele telefoon was er niettemin de gehele wedstrijd contact tussen de VAR in Zeist en de vierde official in Sittard.

,,Op deze manier is er geen effect op de beslissingen die genomen worden'', legde de KNVB uit. ,,Alle situaties worden nog steeds gecontroleerd door de VAR. Het enige verschil is dat hij niet rechtstreeks in contact staat met de scheidsrechter, maar dat dit via de vierde official gaat.''

Indien er in het KNVB Replay Center geen verbinding is met de camera’s in het stadion, wat bij Fortuna Sittard - PSV dus wel functioneerde, zal de wedstrijd gewoon worden gespeeld. In dat geval zal de KNVB dat aan teams en publiek melden. Zodra de verbinding is hersteld, zal de wedstrijd met VAR worden voortgezet. Ook dat zal met alle betrokkenen worden gecommuniceerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd