Terug

Volg Vandaag Inside

Klimaatactiviste Greta Thunberg opgepakt bij bruinkooldemonstratie in Duitsland

Klimaatactiviste Greta Thunberg opgepakt bij bruinkooldemonstratie in Duitsland

Unspecified

17 jan 2023, 00:00

Greta Thunberg is aangehouden door de politie bij de bruinkooldemonstratie nabij het Duitse dorp Lützerath. De Zweedse klimaatactivist was aan het demonstreren bij de bovengrondse mijn Garzweiler. Een getuige meldt aan persbureau Reuters dat zij na de demonstratie alleen in een grote politiebus werd gezien.

Thunberg maakte deel uit van een groep van zestig tot zeventig demonstranten die aan de rand van de afgraving stonden, iets dat is verboden door de politie. Zij werden al enige tijd omsingeld door de politie.

Dinsdag werd bij het 'bruinkooldorp' Lützerath opnieuw gedemonstreerd tegen de bruinkoolwinning. Enkele honderden mensen namen deel aan de demonstratie die begon in het naburige dorp Keyenberg en richting de nabijgelegen Garzweiler-mijn ging. Een deel van de groep ging vervolgens bij de rand van de afgraving staan. Volgens de politie brachten de actievoerders daar zichzelf mee in gevaar.

"Greta Thunberg was deel van een groep activisten die naar de rand trok. Ze werd toen tegenhouden en door ons met deze groep uit de onmiddellijke gevarenzone gedragen om hun identiteit vast te stellen", zegt een woordvoerder van de politie van Aken.

Het is nog onduidelijk wat er gebeurt met Thunberg en de andere demonstranten. Een van de activisten zou de mijn zijn ingesprongen. Het is onduidelijk of de demonstrant hierbij gewond is geraakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd