Terug

Volg Vandaag Inside

'Klaassen verlaat Ajax voor avontuur in Serie A'

'Klaassen verlaat Ajax voor avontuur in Serie A'

Unspecified

1 sep 2023, 09:15

Davy Klaassen gaat Ajax verlaten. De middenvelder vertrekt naar Internazionale. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Klaassen is zojuist geland in Italië voor zijn medische keuring bij Internazionale. De Italiaanse topclub neemt de middenvelder transfervrij over, die een contract kan tekenen voor één seizoen met een optie voor een extra jaar.

De 30-jarige Klaassen staat open voor een vertrek uit Amsterdam. Hij heeft geen basisplaats onder de nieuwe trainer Maurice Steijn, die met Steven Berghuis, Steven Bergwijn en de nieuwelingen Georges Mikautadze en Chuba Akpom alternatieven heeft voor de positie vlak achter de centrumspits.

Klaassen hield donderdagavond na de nederlaag van Ajax tegen Ludogorets (0-1) alle opties open. "Er heeft zich nog geen club voor mij gemeld", zei hij. "Maar ik heb na de wedstrijd nog niet op mijn telefoon gekeken." Bij Internazionale, dat uitkomt in de Champions League, staan de Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij onder contract.

Trainer Steijn zag eerder deze zomer al dragende spelers als Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus vertrekken. De club uit de hoofdstad verkocht de afgelopen maanden al voor zo'n 160 miljoen euro aan spelers en gaf zo'n 100 miljoen euro uit op de transfermarkt.

De Noorse middenvelder Sivert Mannsverk moet voorlopig de elfde en laatste aanwinst van Ajax voor dit seizoen worden. In Nederland en veel andere landen gaat de transfermarkt vrijdag om 24.00 op slot en pas in de winterstop weer open.

Steijn sluit niet uit dat er vrijdag behalve Klaassen nog spelers bij Ajax vertrekken. Zo staat Francisco Conceição nog in de belangstelling van FC Porto.

Deel dit artikel

Link gekopieerd