Terug

Volg Vandaag Inside

Kenneth Perez haalt uit naar FC Groningen-fans: 'Belachelijk! So what?'

Kenneth Perez haalt uit naar FC Groningen-fans: 'Belachelijk! So what?'

Unspecified

25 okt 2021, 08:52

Kenneth Perez hekelt de protestactie van FC Groningen-fans, die protesteerden tegen het tijdstip van 20:00 op zondagavond. De ESPN-analist begrijpt er niets van.

'Ik heb gezien dat Groningen niet heel blij is met het tijdstip. Belachelijk!', zei Perez in de rust bij FC Groningen - AZ (2-0). 'Wees blij dat de wedstrijd uitgezonden wordt en dat je aandacht krijgt! Dan speel je één keer per jaar op zondag om 20.00 uur, so what?'.

Supporters van Groningen hadden een groot spandoek en papiertjes gemaakt met de volgende tekst: 'Stop zondag 20:00'. Voorzitter John de Jonge van de supportersvereniging FC Groningen legde voorafgaand aan de wedstrijd uit waarom ze protesteren. 'Het is heel vervelend, vanwege meerdere redenen. Seizoenkaarthouders met kinderen onder de twaalf jaar, die komen niet. Voor hen wordt het te laat. Dat geldt ook voor mensen die in de provincie wonen.'

'Je bent heel laat thuis. En we vinden ook dat met deze aanvangstijd oudere mensen worden uitgesloten, inclusief mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en wellicht dan niet meer op de gebruikelijke manier thuis kunnen komen omdat bussen en treinen op zulke late tijdstippen niet meer rijden in de provincie', aldus De Jonge.

Sinds 2019 gebruikt de KNVB ook de zondagavond om wedstrijden in de Eredivisie te spelen. Dat gebeurt vooral op verzoek van de clubs. Zo kunnen ploegen die op donderdagavond in Europees verband in actie kwamen, zo lang mogelijk bijkomen. AZ speelde donderdag in Roemenië tegen Cluj. Dat duel begon pas om 21.00 uur. AZ zegevierde in Cluj-Napoca met 1-0, via een doelpunt van Jesper Karlsson.

Supporters van heel wat clubs hebben al geprotesteerd tegen het aanvangstijdstip van 20.00 uur op zondagavond. Uit een enquête kwam vorig jaar naar voren dat ruim 80 procent van de fans dat late tijdstip niet ziet zitten. Toch blijft de KNVB op verzoek van de clubs wedstrijden inplannen op dat moment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd