Terug

Volg Vandaag Inside

Keeper Groothuizen krijgt nieuwe kans bij ADO

Keeper Groothuizen krijgt nieuwe kans bij ADO

Unspecified

24 jan 2019, 15:46

DEN HAAG (ANP) - Bij afwezigheid van de geschorste doelman Robert Zwinkels krijgt Indy Groothuizen weer een kans onder de lat bij ADO Den Haag. De 22-jarige jeugdinternational vervangt Zwinkels vrijdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Groothuizen begon het seizoen als eerste keeper, maar moest zijn basisplaats in november afstaan na een paar weifelende optredens.

Trainer Alfons Groenendijk verving de jonge Noord-Hollander na een blunder tegen FC Utrecht. Groothuizen liet in de openingsfase een simpele terugspeelbal van zijn voet springen, waarna de bal tegen de paal rolde. Omdat hij verzuimde voor opruiming te zorgen, kon Cyriel Dessers de score openen.

Routinier Zwinkels werd vorige week tegen VVV-Venlo (2-4) met rood van het veld gestuurd. Mike Havekotte kwam toen als reservekeeper binnen de lijnen. Tegen NAC mag Groothuizen het weer proberen. ,,Drie maanden terug was hij nog de keeper van Jong Oranje. Hij gaat aan de bak, het heeft geen zin om verhalen op te rakelen'', zei Groenendijk, die verdediger Tom Beugelsdijk weer terug heeft na een schorsing. Shaquille Pinas moet plaatsmaken voor Beugelsdijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd