Terug

Volg Vandaag Inside

Kampen benoemt straat tot Europapalaan naar lied Joost Klein

Unspecified

15 apr 2024, 18:45

De gemeente Kampen heeft een straat naar het lied Europapa van Joost Klein genoemd, waarmee de artiest meedoet aan het Eurovisie Songfestival. De Europa-Allee is omgedoopt tot de Europapa-Allee.

"Daarmee zijn we volgens mij de allereerste in Nederland die een straat gaat vernoemen naar Joost Klein en naar zijn nieuwe nummer", zei burgemeester Sander de Rouwe, die bij de naamwisseling aanwezig was. Het oude straatbordje werd naar beneden gehaald en het bord met de nieuwe naam werd opgehangen. "Ik hoop dat er nog vele gaan volgen."

Onder 'Europapa-Allee' staat de tekst 'Ga stemmen voor Europa op 6 juni 2024'. De burgemeester heeft dan ook nog een andere boodschap. "Een aantal weken na die songfestivalfinale is er nog een finale in Europa, dat is de finale van het Europees Parlement. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan weer komen stemmen voor een nieuw Europees Parlement en vandaag vraag ik ook aandacht voor die 6 juni."

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar van 7 tot en met 11 mei in het Zweedse Malmö.

De loting voor het Songfestival kwam eerder ter sprake bij Vandaag Inside, waarna Johan zijn mening over Joost Klein nog maar eens herhaalde. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd