Terug

Volg Vandaag Inside

Juventus ziet in jarige Buffon symbool van oneindigheid

Juventus ziet in jarige Buffon symbool van oneindigheid

Unspecified

28 jan 2021, 18:02

Enkele uren nadat hij met Juventus de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi had bereikt, vierde Gianluigi Buffon zijn 43e verjaardag. Aan stoppen denkt de gelouterde doelman nog steeds niet. Met de aanvoerdersband om zijn bovenarm hield hij tegen SPAL (4-0) weer het doel schoon.

"Opnieuw viert 'Super Gigi' een verjaardag in het shirt van Juventus", schrijft de 'Oude Dame' op de website, in een lofzang over de Italiaanse keeper die in 1995 bij Parma debuteerde in de Serie A. Buffon speelt sinds 2001 voor Juventus, met alleen een uitstapje naar Paris Saint-Germain in het seizoen 2018-2019. De veteraan is nu weliswaar de tweede keus achter de Pool Wojciech Szczesny, maar toch komt Buffon nog regelmatig in actie.

"Je bent niet alleen een kampioen en zelfs 'legende' wordt een understatement", aldus Juventus. "Je bent een symbool van oneindigheid."

Via de sociale media ontving Buffon al talloze felicitaties vanuit de voetbalwereld. Het contract van de doelman in Turijn loopt in de zomer af. Niemand die verbaasd opkijkt als Buffon daar nog een jaar aan vastknoopt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd