Terug

Volg Vandaag Inside

Jumbo-Visma-renner Van Aert verlaat Tour vanwege geboorte kind

Jumbo-Visma-renner Van Aert verlaat Tour vanwege geboorte kind

Unspecified

20 juli 2023, 09:24

Jumbo-Visma-wielrenner Wout van Aert mist de laatste dagen van de Tour de France. De vrouw van de 28-jarige Belg staat op het punt om te bevallen en daar wil Van Aert bij zijn. Voor de Tour begon was al duidelijk dat een voortijdig vertrek van de Belg tot de mogelijkheden behoorde. Van Aert gaat donderdag niet meer van start in de achttiende etappe.

"Zoals iedereen weet is Sarah zwanger en begint het een beetje te dringen thuis. In overeenkomst met de ploeg hebben we besloten dat mijn plaats nu thuis is", zegt Van Aert over de beslissing om de Tour te verlaten. "Aan de ene kant is het een raar gevoel, maar het is helemaal geen dilemma. Het is een makkelijke beslissing om te nemen. Ik heb altijd voor mezelf voor ogen gehad dat ik naar huis zou gaan als mijn vrouw aangaf dat ze me nodig had. Die tijd is gekomen."

Van Aert meldde het nieuws woensdagavond bij het avondeten aan zijn ploeggenoten. "Iedereen had begrip voor die beslissing", zegt de renner van Jumbo-Visma.

De Belg is een van de grote blikvangers van Jumbo-Visma. Zo werd hij de laatste weken geprezen vanwege zijn aanvallende stijl en bezette hij de 23ste plek in het klassement.

Deel dit artikel

Link gekopieerd