Terug

Volg Vandaag Inside

Joosten verruilt FC Utrecht voor FC Groningen

Joosten verruilt FC Utrecht voor FC Groningen

Unspecified

6 aug 2020, 21:22

Patrick Joosten maakt de overstap van FC Utrecht naar FC Groningen. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen bij de club van het hoge noorden.

Joosten is na Robben de tweede aanvallende versterking van Groningen. De aanvaller schurkte bij FC Utrecht tegen aan basisplaats aan, maar wist zich nooit definitief in het elftal te spelen. De aanvaller speelde dit seizoen 15 wedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij drie keer wist te scoren. 'Patrick wil in deze fase van zijn loopbaan een vaste kracht zijn in een team dat uitkomt op het hoogste niveau, dat is bij ons helaas de afgelopen seizoenen niet gelukt', zegt technisch manager Jordy Zuidam van FC Utrecht.

Bij Groningen wordt de nog jonge aanvaller met open armen ontvangen. 'We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Tot nu toe lukte het ons niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan. Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken', aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd