Terug

Volg Vandaag Inside

Joost Klein zakt bij bookmakers na eerste repetitie Songfestival

Unspecified

1 mei 2024, 09:34

Joost Klein is na zijn eerste repetitie dinsdag in Zweden gezakt op de ranglijst bij de bookmakers. Lange tijd stond hij met een paar procent verschil achter de nummer twee, Kroatië, maar nu stijgt Italië ineens naar de derde plek, en staat Klein dus vierde.

De zanger kwam de top 5 binnen op 7 maart en wisselde de vierde en vijfde plek daarna af. Europapa kwam op 29 februari uit. De bookmakers denken nog steeds dat Zwitserland de grootste kans maakt op de winst. Op de tweede plaats staat Kroatië.

Eerste repetitie

Klein heeft zoals verwacht zijn eerste songfestivalrepetitie in zijn bekende blauwe pak met puntschouders gedaan. Opvallender was dat zijn goede vriend Appie Mussa gekleed was als een blauwe vogel, is te zien op de eerste beelden die de songfestivalorganisatie dinsdag heeft gedeeld.

Tot nu toe was nog nauwelijks iets bekend over de act van Klein behalve dat zijn vrienden Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als de Stuntkabouter, meedoen. Klein wordt volgens de organisatie ook geflankeerd door twee danseressen in witte trainingspakken. Op de schermen wordt een deel van de songtekst van Europapa getoond.

Maandag vertelde hij bij vertrek op Schiphol tegen de pers dat hij het jammer vindt dat er al beelden van zijn show online komen en dat daardoor de verrassing er al min of meer af is. Het verpest "de grap", zo vond hij. "Je gaat ook niet bij een goochelaar de repetities filmen toch?"

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Tweede repetitie

Klein kreeg dinsdag in de Malmö Arena in totaal een half uur om Europapa te repeteren. De repetitie is niet alleen voor hem zelf, maar ook voor alle technici die Klein straks in beeld brengen en belichten. De komende dagen heeft Klein de tijd om zijn act te perfectioneren. Vrijdag staat een tweede repetitie op het programma.

Volgende week donderdag staat Klein in de tweede halve finale. Hij strijdt dan met vijftien andere landen om in totaal tien finaletickets.

De mannen van Vandaag Inside bespraken afgelopen maandag de kansen van Joost Klein op het Songfestival. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd