Terug

Volg Vandaag Inside

Jonge verslaggever is fan van Louis van Gaal: 'Wij gaan lekker knuffelen'

Unspecified

24 nov 2022, 00:00

Louis van Gaal kan bij het wereldkampioenschap voetbal niet stuk bij buitenlandse journalisten. Vooral in Afrika is de bondscoach van Oranje erg populair.

Een beginnend journalist uit Senegal nam donderdag, tijdens de persconferentie ter voorbeschouwing op de groepswedstrijd van Oranje tegen Ecuador, het woord. Hij zei dat hij niet echt een vraag voor Van Gaal had, maar dat hij, ondanks de nederlaag van Senegal tegen Nederland in de eerste wedstrijd, een groot fan van hem is.

"Dat vind ik mooi om te horen, dat gebeurt niet zo vaak", sprak Van Gaal glunderend. "We gaan zo meteen knuffelen." De bondscoach kwam zijn woorden na. Direct na de persconferentie omhelsde de 71-jarige bondscoach de journalist uit Senegal. Het tafereel werd vastgelegd door tientallen camera's en mobieltjes.

Vier dagen eerder waren er soortgelijke taferelen te zien in het Qatar National Convention Centre. Na de persconferentie voor het duel met Senegal stapten meerdere journalisten richting het podium om een foto met Van Gaal te maken of om hem een hand te geven.

De bondscoach van Oranje oogde donderdag ontspannen. Hij maakte grapjes met Denzel Dumfries en kreeg het bij de verantwoordelijke persvrouw van de FIFA ook voor elkaar dat fotografen wat langer foto's mochten maken van de persconferentie dan de gebruikelijke vijf minuten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd