Terug

Volg Vandaag Inside

Johnson neemt EK-kandidatuur Rusland niet serieus: 'Dit gaat zelfs verder dan satire'

Johnson neemt EK-kandidatuur Rusland niet serieus: 'Dit gaat zelfs verder dan satire'

Unspecified

24 mrt 2022, 14:32

Boris Johnson heeft donderdag rond de NAVO-top in Brussel duidelijk gemaakt hoe hij aankijkt tegen de Russische kandidatuur voor de organisatie van het EK voetbal van 2028 of 2032. "Dit gaat zelfs verder dan satire", liet de Britse premier weten aan persbureau PA.

Woensdag bleek dat Rusland, ondanks de inval in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende sportboycots, in de race is om een van de komende EK's te organiseren. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben een gezamenlijke kandidatuur voor de Europese titelstrijd in 2028. "Het idee dat Rusland momenteel een voetbaltoernooi of een ander cultureel evenement mag organiseren, gaat zelfs verder dan satire", aldus Johnson. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit serieus neemt. Het beste dat zij kunnen doen, is hun gewapende strijdkrachten terugtrekken uit Oekraïne en de organisatie van het toernooi aan hen overdragen."

Momenteel is het ondenkbaar dat Rusland de organisatie van een toernooi krijgt toegewezen. Wereldvoetbalbond FIFA schorste het land begin deze maand wereldwijd. Daardoor kan Rusland aan het einde van dit jaar niet deelnemen aan het WK in Qatar en mogen Russische teams niet meedoen aan Europese competities. De Russische voetbalbond is echter niet geschorst en kon daarom zonder problemen de kandidatuur indienen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd