Terug

Volg Vandaag Inside

John van den Heuvel vertelt meer over overval op Tadic: 'Hij gaf de overvaller een klap'

John van den Heuvel vertelt meer over overval op Tadic: 'Hij gaf de overvaller een klap'

Unspecified

10 aug 2022, 00:00

Dusan Tadic is in de nacht van 27 op 28 juli in de buurt van zijn woning in Amsterdam-Zuid belaagd door twee overvallers. Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelt in een video-item van De Telegraaf meer over de gewelddadige overval op de aanvoerder van Ajax.

"Het is inmiddels bijna een trend om vermogende voetballers te overvallen", begint Van den Heuvel. "En in dit geval kwam Tadic thuis, aanrijden vanaf de club en heeft hij gezien dat bij zijn woning twee mannen stonden met helmen op en dat vertrouwde hij niet. Dat had te maken met een incident, een week daarvoor. Toen ook twee mannen met helmen op bij zijn huis hadden aangebeld."

Tadic was op dat moment niet thuis, maar zijn vrouw wel. De overvallers gaven via de intercom aan dat het om pizzakoeriers ging en of ze even open wilde doen, maar dat deed de vrouw van de Ajax-speler niet. "Tadic herinnerde zich dat incident toen hij de straat in kwam rijden en was dus al wat alerter", vervolgt Van den Heuvel. "Hij zag die twee mannen, is toen uitgestapt en kreeg de twee mannen snel achter zich aan."

"Er is toen een handgemeen ontstaan, waar hij zichzelf echt heeft moeten verweren", gaat Van den Heuvel verder. "En doordat de mannen een helm droegen, heeft Tadic wel het vizier van een van de twee omhoog kunnen halen, waardoor hij letterlijk met zijn vuist een klap door dat vizier heeft gegeven."

De overvallers sloegen na het handgemeen op de vlucht, waar Tadic volgens Van den Heuvel een behoorlijk letsel aan heeft overgehouden. Tadic speelde een paar dagen later met Ajax tegen PSV, een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De politie wil niet officieel bevestigen dat de aanvoerder van Ajax het doelwit is geweest van de twee overvallers. Wel dat het om een 33-jarige Amsterdammer gaat die in de buurt van de Van Eeghenstraat woont.

Tadic is 33 jaar en woonachtig in Amsterdam-Zuid. Ajax doet geen mededelingen en verwijst door naar de politie, die gesproken heeft met getuigen en over veel beeldmateriaal zegt te beschikken. De overvallers zijn zonder buit gevlucht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd