Terug

Volg Vandaag Inside

John van den Heuvel over arrestatie Ihattaren: 'Voor alle partijen een groot drama'

John van den Heuvel over arrestatie Ihattaren: 'Voor alle partijen een groot drama'

Unspecified

23 nov 2022, 16:59

Dinsdag werd bekend dat de politie in Utrecht Mohamed Ihattaren heeft gearresteerd wegens een ernstige bedreiging. In De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen laat misdaadverslaggever John van den Heuvel zijn licht schijnen op de zaak.

"Gisteren kreeg ik het bericht door dat Ihattaren was aangehouden in een huis in Utrecht," vertelt Van den Heuvel. "Gearresteerd door de politie en meegenomen naar het politiebureau. En toen ik daarover ging bellen, werd mij bevestigd dat het om Mo Ihattaren ging, en dat hij van een bedreiging wordt verdacht. Wat voor bedreiging, of in welke vorm, of waar, is op dit moment bij mij niet bekend. Maar het was in ieder geval wel dusdanig ernstig dat ze hebben gezegd: kom jij maar mee, we gaan het onderzoeken, je wordt verhoord en we gaan dit helemaal tot achter de komma uitzoeken."

Van den Heuvel weet niet of Ihattaren op dit moment vast zit: "Gisteren wilde de politie daar geen antwoord op geven. Dus ik ben gaan rondbellen, en toen is mij verzekerd dat dat wel de intentie was, om hem in ieder geval een nacht vast te houden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurd is, weet ik niet. Je moet je voorstellen: op het moment dat iemand wordt gearresteerd voor een strafbaar feit, dan gaat er uiteraard een onderzoek beginnen. Dan begint dat meestal ook met het horen van het vermeende slachtoffer, of de aangever, en het slachtoffer. En als die verhoren nog niet zijn afgerond, dan is de kans groot dat je ook voor zo'n delict achter de tralies blijft. Ik ga vandaag eens bellen met het nichtje van Ihattaren, want ik heb begrepen dat zij zijn advocaat is."

De misdaadverslaggever weet niet of het incident plaatsvond in de relationele sfeer, of te maken heeft met de contacten die de voetballer heeft met de onderwereld: "De geluiden dat hij connecties heeft met de onderwereld, die zijn er natuurlijk al langer. Maar je moet altijd voorzichtig zijn om dat te koppelen aan wat er nu is gebeurd," concludeert Van den Heuvel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd