Terug

Volg Vandaag Inside

Johan: ‘We hebben in Nederland maar één ultieme Songfestival-zangeres’

Unspecified

2 aug 2023, 10:59

Maandag had Noa Vahle een interview met Johan Derksen in zijn woonplaats Grolloo. Dit keer gaf hij zijn visie op het Eurovisiesongfestival. Hij sprak zijn voorkeur uit voor een potentiële inzending en uitte zijn kritiek op de selectiecommissie.

Recentelijk kwam in het nieuws dat de songfestivalcommissie voortaan zal controleren of de artiesten live kunnen optreden. Johan kon het niet laten om zijn sarcastische kijk op deze ontwikkeling te delen: "Daar komen ze wat laat achter. Het is natuurlijk lachwekkend, Duncan die won. Maar daar schaam je jezelf als Nederland natuurlijk ook kapot voor dat die daar als Nederland uitgevaardigd is."

Als het gaat om potentiële inzendingen, heeft Johan een duidelijke favoriet in gedachten. "Ik heb al jaren gezegd, we hebben één ultieme songfestivalzangeres en dat is die Michelle," waarmee hij verwijst naar de Rotterdamse zangeres Davina Michelle. "Het is niet mijn genre, maar het is een dijk van een zangeres, heeft een goede uitstraling en zingt liedjes die geschikt zijn voor een songfestival." Johan is duidelijk onder de indruk van de zangeres en voegt eraan toe: "Stuur die meid erheen, en heel Nederland staat op de banken!"

Johan laat zich ook kritisch uit over de commissie die de inzendingen voor Nederland selecteert. "Het was tot nu toe zo'n vriendjes gedoe, maar er zijn mensen met heel veel macht en geen verstand van de hele business die zomaar mensen aanwijzen die totaal ongeschikt zijn."

Hij vervolgt: "Het zal mij een worst zijn hoor wie ze erheen sturen. Een echte goede artiest bedankt ervoor." Hij haalt als voorbeeld een oude bekende aan. “Danny Vera zou ook voor ons het Songfestival kunnen winnen, maar je moet maar mee willen doen aan zo’n circus hè”, besluit Johan.

Bekijk het hele interview met Johan in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd