Terug

Volg Vandaag Inside

Johan over Oranje-international: 'Hij had nooit geselecteerd moeten worden!'

Johan over Oranje-international: 'Hij had nooit geselecteerd moeten worden!'

Unspecified

30 nov 2022, 20:55

Johan is van mening dat bondscoach Louis van Gaal nooit Vincent Janssen had moeten selecteren voor het Nederlands elftal. De spits van Royal Antwerp FC begon tegen Senegal in de basis en viel tegen Qatar in de 66ste minuut in voor Memphis Depay. Ook ziet Johan in middenvelder Marten de Roon geen international.

Dinsdagavond werd in De Oranjewinter onder meer de invalbeurt van Janssen tegen Qatar besproken. "Vincent Janssen deed mee, maar daarvan konden we spreken van een ongelukkige invalbeurt", zei René. "Dan moet je als trainer toch nog iets zeggen na afloop, zoals: 'Joh, het viel wel mee... Het zat niet mee'. Maar wie heeft ons ook wijs gemaakt dat hij een international is?!", aldus René.

"Ja maar jongens, dit is geen international", reageerde Johan op René. "Hij heeft dat jaartje bij AZ er veel ingeschoten, een prachtige transfer gemaakt en daar had hij heel veel geluk mee", doelt Johan op de overstap van Janssen van AZ Alkmaar naar Tottenham Hotspur voor ruim 22 miljoen euro. "Maar Van Gaal had hem nooit moeten selecteren", aldus Johan over Janssen.

Tot slot liet Johan ook nog zijn licht schijnen over De Roon. "Hij speelt zelf nooit goed, maar hij laat andere spelers wel goed functioneren. Ik vind eigenlijk De Roon ook geen international, maar het is wel een hele intelligente jongen", besluit Johan.Deel dit artikel

Link gekopieerd