Terug

Volg Vandaag Inside

Johan doet boekje open over zijn voorbeeld: 'Zo had ik ook willen zijn'

Johan doet boekje open over zijn voorbeeld: 'Zo had ik ook willen zijn'

Unspecified

25 feb 2023, 19:00

Afgelopen donderdag overleed de vertrouwde Britse voetbalcommentator John Motson op 77-jarige leeftijd. Johan Derksen heeft vele herinneringen aan Motson en ziet de voormalig stem van voetbalspel FIFA als zijn voorbeeld.

Johan werd donderdagochtend gebeld met het droevige nieuws. Hij trok jarenlang op met Motson. "Want met de WK's en EK's zat ik vaak op het Engelse elftal. En dan was ik altijd met het groepje Engelse verslaggevers. Dit was een ge-wel-dige gentleman; ik heb die man nooit kunnen betrappen op paaldansclubs of dronkenschap. Een hele nette man, zoals ik graag had willen zijn. Niet schreeuwerig, helemaal niets. Een keurige collega", vertelde Johan donderdag in Vandaag Inside.

Johan herinnert zich nog een moment dat hij samen met Motson een tandarts bezocht in Argentinië. "En dat is geen feest: kiespijn in Argentinië. Toen kwam hij na de behandeling naar buiten en vroeg ik of het pijn deed. Toen antwoordde hij: 'I'm British, I'm brave'. Dat was het enige wat hij zei."

Commentator in FIFA

'Motty' becommentarieerde uiteindelijk maar liefst 10(!) EK's en WK's en 29(!) FA Cup-finales. Sinds 1996 was hij tevens de Engelse stem in het populaire spel FIFA. Desondanks was hij geen spectaculaire commentator, volgens Johan. "Maar wel heel degelijk. Zijn stem was zó vertrouwd als je hem hoorde. Dan was de wedstrijd direct alweer leuker."

Deel dit artikel

Link gekopieerd