Terug

Volg Vandaag Inside

Johan Derksen over Van Hooijdonk: 'Hoef je toch niet voor straf van de televisie te worden gehaald'

Johan Derksen over Van Hooijdonk: 'Hoef je toch niet voor straf van de televisie te worden gehaald'

Unspecified

23 aug 2023, 12:11

In de laatste aflevering van Vandaag Inside heeft Johan Derksen zijn mening gegeven over de ophef die is ontstaan naar aanleiding van de uitspraken van Pierre van Hooijdonk over de "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers" van Maurice Steijn.

Ondanks zijn bekende directheid toonde Johan begrip voor Van Hooijdonk, en probeerde hij zich in diens schoenen te verplaatsen: "Ik heb niks met Pierre van Hooijdonk, ik vind het een uitermate vervelende man. Maar hij hoeft van mij niet weg omdat hij een keer een foutje maakt."

Johan liet doorschemeren dat het opstootje voortkwam uit de emotionele betrokkenheid van Van Hooijdonk als vader: "Die man was emotioneel betrokken bij het welzijn van zijn zoon en die laat zich even gaan." Waarmee hij doelt op de periode waarin Steijn hoofdtrainer was bij NAC waar Van Hooijdonk's zoon Sydney van Hooijdonk niet altijd op speeltijd kon rekenen.

Van Hooijdonk is vanwege de situatie voorlopig niet als analist te zien in Studio Voetbal. Dat hebben de NOS en Van Hooijdonk met elkaar besloten, aldus de omroep. "Heel dom, maar dan hoef je toch niet een draai om je oren te krijgen en voor straf van de televisie te worden gehaald", besluit Johan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd