Terug

Volg Vandaag Inside

Knoester reageert op uitspraak Van Rossem over Overmars: 'Tamelijk dom!'

Knoester reageert op uitspraak Van Rossem over Overmars: 'Tamelijk dom!'

Unspecified

14 juli 2022, 08:40

Job Knoester heeft gereageerd op de uitspraken van Maarten van Rossem over Marc Overmars. Van Rossem stelde namelijk dinsdagavond tijdens een aflevering van De slimste mens dat Overmars 'onder psychiatrische behandeling moet worden gesteld'.

Tijdens de 'galerijronde', waarbij kandidaten een verband moeten zoeken tussen acht foto's, werden acht Dick's of Diks vertoond: Dick Advocaat, Moby Dick, Dik Trom, Dikkie Dik en De Dik Voormekaar Show kwamen voorbij. 'Dit waren acht dickpics zal ik maar zeggen. Dat is tegenwoordig erg in de mode', grapte presentator Philip Freriks. 'Vooral bij Ajax', voegde kandidaat en voormalig politiek verslaggever van Vandaag Inside Thomas van Groningen gevat toe.

Voormalig Ajax-directeur Marc Overmars moest begin februari bij de Amsterdamse club vertrekken toen bleek dat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s had gestuurd. 'Dit duidt op een vrij ernstige psychische stoornis. Als je dat normaliseert vind ik dat een heel wonderlijk proces. Ik denk dat die man van Ajax (Overmars, red.) op een psychiatrische behandeling moet worden gesteld', luidde het antwoord van Van Rossem, de eenkoppige jury van De slimste mens.

'Dat het min of meer normaal is, vind ik zonderling. Dat heeft te maken met die plaag en schimmel op onze cultuur: de sociale media, die op de een of andere manier kennelijk uitnodigt tot dit afwijkende gedrag', aldus Van Rossem.

'Normaal is het ongevraagd sturen van een dickpick niet maar met zonder kennis van de situatie en Overmars categoriseren als een stoornis is tamelijk dom voor de jury van De slimste mens', reageert Knoester op Twitter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd