Terug

Volg Vandaag Inside

Job heeft 'missie' bij Vandaag Inside: 'Wekelijks bedanken mensen mij'

Job heeft 'missie' bij Vandaag Inside: 'Wekelijks bedanken mensen mij'

Unspecified

3 nov 2022, 20:30

Job Knoester is geregeld te zien als tafelgast in Vandaag Inside. Op Twitter legt de advocaat uit waarom dat belangrijk voor hem is én wat zijn doel daarachter is.

Job was donderdag aanwezig bij een cursus waar hij deelnam aan een quiz. Eén stelling ging specifiek over Job. 'Een advocaat in een amusementsprogramma schaadt het aanzien van de advocatuur', werd geponeerd. "Ik vind andere meningen niet lastig en trek me niet snel iets aan", aldus Job. Tóch wil de vriend van de show vier punten maken.

"Vandaag Inside - daar werd in mijn aanwezigheid op gedoeld - is niet zo maar een amusementenshow maar de best scorende talkshow. Gisteren werd qua kijkcijfers zelfs Arjen Lubach verslagen", schrijft Job. Woensdag keken maar liefst 938.000 mensen naar Vandaag Inside, terwijl de Avondshow met Arjen Lubach beduidend minder scoorde (845.000 kijkers).

Het tweede punt: "Ik vind het gewoon erg leuk om deel te nemen aan het programma en er naar te kijken. Ik ben meer dan advocaat, ook een mens dat van veel lol maken houdt. En over smaak/humor is niet te twisten. Voor mij is dit programma ontspanning en ik houd van de kantinecultuur".

Ten derde: "Mijn deelname aan Vandaag Inside en optreden op social media is ook een weloverwogen antwoord op verharding richting advocaten. Zo wil ik ook laten zien dat advocaten niet alleen togadragers zijn die mensen - terecht - verdedigen die verdacht worden vreselijke dingen te hebben gedaan. Advocaten hebben hobby's (die sommigen begrijpen maar anderen niet en dat is ok), gezinnen, vrienden etc. We zijn net mensen. De strategie werkt. Gek genoeg krijg ik sinds ik bij Vandaag Inside kom bijna geen bedreigingen meer. Daarvoor heel vaak, na bijvoorbeeld tv-optredens elders".

Het laatste punt is voor Job echter het belangrijkste: "Ik zie het als een missie te vertellen over de rechtsstaat, strafrecht en tbs. Via o.a. Vandaag Inside heb ik heel ander bereik dan ik gewend was. Ik krijg wekelijks berichten van mensen die me danken voor uitleg over deze onderwerpen omdat het ze aan het denken zet", besluit Job zijn 'draadje' op Twitter.

Woensdag schoof Job Knoester aan tafel bij Vandaag Inside, waar hij onder meer sprak over de 'incidenten' bij Jinek. Kijk het fragment hieronder terug.

Job denkt dat incidenten bij Jinek gepland zijn: ‘Ik geloof het niet’
1:22
Job denkt dat incidenten bij Jinek gepland zijn: ‘Ik geloof het niet’

Deel dit artikel

Link gekopieerd