Terug

Volg Vandaag Inside

Japanner Minamino eerste winteraankoop Liverpool

Japanner Minamino eerste winteraankoop Liverpool

Unspecified

19 dec 2019, 10:57

Liverpool heeft de Japanse aanvaller Takumi Minamino overgenomen van RB Salzburg. De 24-jarige Minamino sluit vanaf 1 januari aan bij de koploper van de Premier League. Britse media melden dat Minamino een afkoopsom in zijn contract had staan van ruim negen miljoen euro. De contractduur werd niet bekendgemaakt, maar naar verluidt loopt het contract tot medio 2024.

"Het is altijd mijn droom geweest om een speler van Liverpool te zijn. Ik had nooit gedacht in dit team te gaan spelen", zei Minamino, die 199 duels voor Salzburg speelde en daarin 64 keer trefzeker was. De Oostenrijkse club nam de 22-voudig international in 2015 over van Cerezo Osaka.

Minamino speelde in het lopende seizoen al twee keer tegen Liverpool in de Champions League. Op Anfield werd het 4-3 voor Liverpool en de Japanner maakte toen de 3-2.

Momenteel verblijft Liverpool in Qatar voor het WK voor clubs. Zaterdag speelt de winnaar van de Champions League de finale tegen de Braziliaanse ploeg Flamengo. Minamino is dan nog niet van de partij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd