Terug

Volg Vandaag Inside

Janmaat stopt met voetballen en wordt technisch manager bij ADO

Janmaat stopt met voetballen en wordt technisch manager bij ADO

Unspecified

22 juni 2022, 11:42

Daryl Janmaat beëindigt zijn voetballoopbaan. De 32-jarige voormalig international gaat bij ADO Den Haag aan de slag als technisch manager.

Janmaat begon zijn profcarrière in 2007 bij ADO en speelde vervolgens bij sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford. In december 2020 keerde de rechterverdediger terug bij ADO, dat dat seizoen degradeerde. Janmaat kwam door blessures maar weinig aan spelen toe. ADO leek eind mei na één jaar terug te keren in de Eredivisie, maar Excelsior won de finale van de play-offs na strafschoppen.

"ADO Den Haag is echt mijn club en ik heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden. Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer", zegt Janmaat. "Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol. Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen."

Janmaat kwam 34 keer voor het Nederlands elftal uit en maakte deel uit van de selectie die bij het WK van 2014 als derde eindigde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd