Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp op 74e in de Playboy: ‘Ben er sprakeloos van’

Jan Boskamp op 74e in de Playboy: ‘Ben er sprakeloos van’

Unspecified

4 mei 2023, 09:00

Op je bijna 75ste nog in de Playboy staan, Jan Boskamp doet het gewoon. In de nieuwste editie spreekt het tijdschrift uitgebreid met Boskamp over de aanstaande titel van Feyenoord, de toekomst van De Kuip en het succes van Arne Slot.

"Man, man, wat een eer. Ben er sprakeloos van”, knipoogt Boskamp over het feit dat hij op zijn leeftijd nog in de Playboy staat. “Het ligt er natuurlijk wel aan op welke plek jullie me in het blad zetten. Toch niet in het midden met twee nietjes in de buik? Dat past niet eens, joh, dan heb je zelfs aan een uitklapposter nog niet genoeg”, lacht hij. “Ik heb overigens wel eerder in de Playboy gestaan, maar dat was flink wat kilo’s geleden.”

Verder over Feyenoord. Waar gaat Boskamp de titel van de Rotterdamse club vieren? “Ja, wat denk je zelf? Als het even kan in het stadion, natuurlijk”, zo luidt zijn antwoord. “Ja, zelfs als het op verplaatsing gebeurt. Weet je nog die wedstrijd tegen Excelsior in mei 2017? Zaten we in een stampvolle Kuip naar grote schermen te kijken. Iedereen in de stress, de spelers helaas incluis want die gingen eraan met 3 - 0. Het grote voordeel daarvan was dat we een week later op eigen veld kampioen werden. Dus laten we hopen dat het nu ook weer in de Kuip gebeurt. Dan barst er weer een volksfeest los.”

Playboy vraagt Jan of Arne Slot - bij een kampioenschap voor Feyenoord - een standbeeld verdient. “Met standbeelden in Nederland moet je uitkijken, ze trekken je zo weer van je sokkel”, reageert Bossie. “Maar het is duidelijk dat hij alle credits verdient voor dit seizoen. Zowel vorig jaar als nu kwam hij niet echt in een gespreid bedje terecht hè, eerder een spijkerbed. De beste spelers werden verkocht, niemand had het hem kwalijk genomen als het dit jaar zou uitdraaien op een tussenseizoen. En als je dan op deze manier presteert, daar kun je alleen maar een diepe buiging voor maken.”

En hoe denkt Jan eigenlijk over De Kuip? Ziet de oer-Feyenoorder iets in een nieuw stadion? “Als dat betekent dat ik dan tot de laatste minuut kan blijven zitten en zonder verkeersinfarct weg kan rijden, dan graag. Maar zonder gekheid: het gaat er mij om waar Feyenoord het beste mee gediend is”, gaat hij op serieuze nooit verder. “Tuurlijk is de Kuip een machtig mooi stadion, maar als dat betekent dat er een grens zit aan de inkomsten, dan moet je tot het besluit komen dat verhuizen wellicht beter is. En nee, ik ben niet bang dat de magie van de Kuip niet meeverhuist, ben je gek? Het publiek maakt die sfeer, niet het stadion. Al zet je Feyenoord in een weiland neer, dan nog wordt het een dolle boel.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd