Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp geniet nog steeds van titel Feyenoord: 'De vreugde bij al die mensen was weergaloos'

Jan Boskamp geniet nog steeds van titel Feyenoord: 'De vreugde bij al die mensen was weergaloos'

Unspecified

22 juni 2023, 09:19

Jan Boskamp leeft nog steeds op een roze wolk, omdat 'zijn' Feyenoord het afgelopen seizoen eindelijk weer eens landskampioen van Nederland werd. Jan heeft na de eerste twee goals in de kampioenswedstrijd alleen maar om zich heen zitten te kijken, vertelt hij aan Feyenoord Magazine.

"Ik heb oude mensen zien janken, de vreugde bij al die mensen was weergaloos. Ik dacht dat ik zelf een koele kikker was, maar uiteindelijk ben ik net zo maf. Iedereen beleeft het op z’n eigen manier. De ene is aan het zingen en springen, maar ik geniet in stilte door naar andere mensen te kijken", begint Jan. 

"Een dag later, tijdens de huldiging op de Coolsingel, zag je misschien wel het best wat Feyenoord losmaakt bij mensen. De een had de as van z’n vader bij zich, de ander een foto van haar overleden zoon. Of kijk waar de mensen allemaal vandaan kwamen." Datzelfde gevoel zag de oud-Feyenoorder ook terug in de spelersgroep. "De spelers zijn uit hetzelfde hout gesneden. Tijdens de huldiging zag ik Justin Bijlow en Orkun Kökcü opeens beneden bij de ziekenhuisbedden staan. Grote klasse was dat."

Arne Slot is volgens Jan een bepalende factor geweest voor dit Feyenoord. "Ik vind het knap hoe hij zijn speelwijze steeds verder geperfectioneerd heeft. Aan het begin had ik het idee dat het alleen maar ging om drukzetten, maar gaandeweg werd de balans op het veld steeds beter. Ik ben blij dat Arne Slot bij Feyenoord blijft en dat er aan het eind van afgelopen seizoen snel duidelijkheid is gekomen over zijn toekomst."

Deel dit artikel

Link gekopieerd