Terug

Volg Vandaag Inside

Jack van Gelder snapt niks van actie Schmidt: ‘Dit is toch mensonterend?’

Jack van Gelder snapt niks van actie Schmidt: ‘Dit is toch mensonterend?’

Unspecified

22 mrt 2021, 13:27

Jack van Gelder heeft met verbazing gereageerd op een wissel van Roger Schmidt, in het verloren duel met AZ (2-0). De trainer van PSV besloot Mohamed Ihattaren drie minuten voor tijd binnen de lijnen te brengen.

‘Ik moest ontzettend lachen door zijn dansje met Noni Madueke toen hij het veld op kwam. Leuk, met een stralend gezicht’, begint Van Gelder zijn verhaal bij Rondo. ‘En dan is er een trainer, die weet dat het jongetje in de problemen zit - want hij draait niet hoe hij moet draaien en zit niet bij Jong Oranje - die hem laat invallen in de 87ste minuut…’

‘Zouden jullie dan niet de neiging hebben om te zeggen: “Trainer, weet je wat jij doet… Scheisse, ik doe het niet.” Dit is toch mensonterend?’, zegt Van Gelder.

Khalid Boulahrouz vindt niet dat Ihattaren een invalbeurt kan weigeren, maar snapt het onbegrip van de presentator. 'Maar toen ik hoorde dat hij zou invallen, dacht ik: wat wil je nu nog bewerkstelligen, wat verwacht je van zo’n jongen en wat geef je hem mee? Creëer nog wat? Ga voor de gelijkmaker?’

Ihattaren gaat door een lastige fase. De talentvolle middenvelder stond anderhalve maand geleden voor het laatst aan de aftrap bij PSV, en is door Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi niet opgeroepen voor het komende Europees kampioenschap. ‘Ihattaren heeft nog niet meegedaan bij Jong Oranje. Op zijn positie is er bovendien veel concurrentie. Met Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Dani de Wit, Cody Gakpo en Javairô Dilrosun zijn we sterk vertegenwoordigd en ook Justin Kluivert zou daar nog kunnen spelen. Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken’, aldus Van de Looi vorige week over het ontbreken van Ihattaren.

Johan Derksen reageerde onlangs op de keuze van Van de Looi om Ihattaren niet te selecteren voor het komende EK met Jong Oranje.

'Er is maar één iemand die Mohamed Ihattaren kan helpen'
3:30
'Er is maar één iemand die Mohamed Ihattaren kan helpen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd