Terug

Volg Vandaag Inside

'Italiaanse media onthullen transfertip van De Ligt aan Overmars'

'Italiaanse media onthullen transfertip van De Ligt aan Overmars'

Unspecified

13 nov 2021, 18:17

Vorige week werd in de Johan Cruijff ArenA voorafgaand aan Ajax - Go Ahead Eagles (0-0) afscheid genomen van Matthijs de Ligt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde tijdens zijn speech dat de verdediger van Juventus hem een transfertip had gegeven die hij wellicht binnenkort zou gaan opvolgen. Inmiddels is duidelijk om wie het gaat.

Volgens verschillende Italiaanse media, waaronder Gazzetta dello Sport, gaat het om Koni de Winter, een Belgische centrale verdediger van Juve O23. 'Hij speelde al in verschillende rollen, maar sinds vorig jaar vast als centrale verdediger. Hij sloot tijdens het voorseizoen aan bij het eerste team, op verzoek van Massimiliano Allegri. Nu speelt hij in het tweede elftal, waar hij het goed doet', vertelt Giovanni Albanese, journalist voor Gazzetta dello Sport in gesprek met Voetbalprimeur.

De Amsterdammers zien De Winter als een versterking voor de toekomst, die nog een contract heeft tot medio 2024 bij De Oude Dame. 'Hij heeft een geweldige visie op het spel. Hij leest het spel goed, maar er is nog voldoende ruimte om te groeien. Soms maakt hij nog jeugdige fouten, maar dat hoort erbij. Hij heeft echt veel potentieel', aldus Albanese.

Deel dit artikel

Link gekopieerd