Terug

Volg Vandaag Inside

Irritatie bij Bayern over blessure Hernandéz

Irritatie bij Bayern over blessure Hernandéz

Unspecified

23 okt 2019, 10:47

Bayern München is verdediger Lucas Hernández opnieuw voor enige tijd kwijt. De Franse international viel dinsdag in de Champions Leaguewedstrijd tegen Olympiakos uit met een enkelblessure. Uit onderzoek een dag later bleek dat Hernández een scheurtje in de binnenband van zijn rechtenkel heeft opgelopen. Een prognose over de duur van het herstel gaf de Zuid-Duitse club niet.

De blessure leidde opnieuw tot irritatie in de richting van de Franse voetbalbond. Hernández werd twee weken geleden in de Franse selectie opgenomen hoewel hij amper hersteld was van een knieblessure. De verdediger bleef tegen IJsland aan de kant, maar speelde wel mee tegen Turkije.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic zei "een beetje geïrriteerd" te zijn over hoe de Fransen met Hernández zijn omgesprongen. "We willen natuurlijk dat onze spelers zo veel mogelijk duels spelen, Maar het is bitter dat hij zich nu blesseert. Dat heeft niet alleen met deze wedstrijd te maken. Hij komt terug na een lange blessureperiode en heeft veel wedstrijden gespeeld", zei Salihamidzic, die "niemand de schuld wil geven" maar vindt dat er niet naar de medische staf van zijn club geluisterd is door de Fransen.

Bayern-trainer Niko Kovac toonde zich aanvankelijk verheugd dat Hernández speelminuten had gemaakt met Frankrijk en zag hem naar eigen zeggen "gezond" terugkeren. De blessure is een nieuwe tegenvaller nadat verdediger en Duits international Niklas Süle zaterdag een kruisband in zijn linkerknie scheurde. Tegen Olympiakos, een duel dat door Bayern met 3-2 werd gewonnen, viel halverwege ook de Spaanse verdediger Javi Martínez uit met een spierblessure. Die bleek mee te vallen, aldus Bayern. Net als aanvaller Serge Gnabry (knieklachten) kan Martínez gedoseerd trainen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd