Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik zie Ajax om plaats drie spelen, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen'

'Ik zie Ajax om plaats drie spelen, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen'

Unspecified

25 juli 2023, 12:08

Het is momenteel angstvallig stil wat betreft inkomende transfers bij Ajax. Volgens NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen is dit een problematisch teken voor de Amsterdammers: "Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax."

"Bij Feyenoord en PSV kun je acht, negen namen wel op papier zetten. Bij Ajax is er op dit moment geen geraamte. Dat is een veeg en problematisch teken," aldus Vermeulen, die ziet dat Feyenoord investeert in spelers met Eredivisie-ervaring, terwijl Ajax het daarbuiten zoekt met veel buitenlandse spelers: "Ze worden veel met spelers in contact gebracht, maar uiteindelijk gebeurt er niet veel. Blijkbaar hebben ze moeite om de juiste versterkingen te vinden. En waar blijven de eigen talenten? Vooral aanvallend breekt er weinig door. Ajax moet met zo'n jeugdopleiding toch wel een goede buitenspeler kunnen opleiden?"

Als Vermeulen vooruitblikt op de Eredivisie, schat hij Feyenoord momenteel het hoogste in, vervolgens PSV en dan een gat naar Ajax, FC Twente en AZ: "Daartussen zie ik weinig verschil. Ik zie Ajax om plaats drie spelen in plaats van het kampioenschap, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd