Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas, ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen'

'Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas, ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen'

Unspecified

27 mrt 2023, 20:36

Gertjan Verbeek heeft zich in de Sportcast van Omrop Fryslân bijzonder kritisch uitgelaten over Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk: "Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen."

De kritiek van Verbeek richt zich vooral op uitspraken van Van Dijk over het spelsysteem: "Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap. Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt," aldus Verbeek.

Hij vervolgt: "En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen. Het is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken."

Ook is Verbeek niet te spreken over het spel van Van Dijk: "Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd