Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey, die heeft nog te weinig laten zien'

'Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey, die heeft nog te weinig laten zien'

Unspecified

11 nov 2022, 10:40

Louis van Gaal maakt rond het middaguur bekend welke 26 spelers hij meeneemt naar het WK in Qatar. Welke spitsen neemt de bondscoach mee? In gesprek met De Telegraaf spreekt voormalig Oranje-international Kees Kist zijn voorkeur uit. 

“Ik vind de keuze niet zo moeilijk. Naast Memphis Depay - die volgens Kist onomstreden is - moet je natuurlijk altijd Luuk de Jong meenemen”, zegt de oud-voetballer. “Dat is een sterke jongen, die rotzooit schopt in de zestien van de tegenstander en een fantastische kopper is.”

Ook Vincent Janssen moet mee naar het WK, stelt Kist. “Dat is een spits met wie je ook andere systemen kunt spelen. Een jongen die aanspeelbaar is, ballen vasthoudt en zorgt dat anderen beter kunnen spelen. Als de keuze tussen Vincent Janssen en Brian Brobbey gaat, dan is die voor mij duidelijk. Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey. Die heeft nog te weinig laten zien.”

De KNVB publiceert rond 12.00 uur de namen van de geselecteerde internationals. Om 13.00 uur geeft Van Gaal een toelichting op zijn keuzes. De geselecteerde spelers verzamelen maandag in Zeist, waar ze één training afwerken op Nederlandse bodem. Een dag later vliegt de selectie naar Doha. Oranje opent het WK op 21 november tegen Senegal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd