Terug

Volg Vandaag Inside

’Ik speelde bij Feyenoord, maar ben m’n hele leven al Ajacied’

’Ik speelde bij Feyenoord, maar ben m’n hele leven al Ajacied’

Unspecified

2 dec 2019, 11:45

Noa Lang schitterde zondag door een hattrick te produceren tegen FC Twente. Hij was daardoor grotendeels verantwoordelijk voor de comeback van Ajax, dat uiteindelijk met 2-5 won. De 20-jarige Lang speelde niet altijd voor Ajax, gedurende acht jaar maakte hij deel uit van de jeugdopleiding bij Feyenoord. Lang koos er uiteindelijk voor om zijn carrière bij Ajax te vervolgen. Een gevoelige overstap, maar de vleugelaanvaller hoefde er zelf geen moment over te twijfelen. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

'Ik heb van mijn zesde tot mijn veertiende bij Feyenoord gespeeld en daar een fantastische tijd gehad, maar ik ben al mijn hele leven Ajacied. Dat Ajax-gevoel heb ik van huis uit meegekregen, van mijn vader', vertelt Lang.

Lang ondervond zelf de grote rivaliteit tussen de Nederlandse topclubs in 2016. 'Ik keek Feyenoord-Ajax in De Kuip, werd herkend en toen moest ik wel even het stadion uit rennen', lacht de aanvaller om zijn vlucht van destijds via de skyboxen.

De keuze voor Ajax, was als Ajax-fan zijnde geen moeilijke voor Lang. 'Ik wilde mijn droom, spelen in Ajax 1, laten uitkomen. Ik heb met Tahith Chong van Manchester United, Dylan Vente van RKC en Tyrell Malacia in de Feyenoord-jeugd gespeeld en spreek ze nog vaak.'

De vleugelaanvaller hoopt de komende tijd meer minuten te maken bij de hoofdmacht van Ajax, ook omdat andere spelers kampen met blessures. Lang weet echter dat hij dan fysiek wel beter moet worden. 'Of ik kramp kreeg? En of ik kramp kreeg! In mijn kuiten en in mijn liezen. Het komt doordat ik in Jong Ajax nooit langer dan een uur mocht spelen, omdat ik in het weekend ook op de bank bij het eerste zit. Als je een tijd geen hele wedstrijden speelt, ga je dat zoals nu tegen FC Twente na zeventig minuten wel voelen.'

VIDEO - 'Noa Lang is een lieve jongen'

Van de Beek wakker door vuurwerk: 'Was wel een aardige knalpot!'
4:22
Van de Beek wakker door vuurwerk: 'Was wel een aardige knalpot!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd