Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik snap werkelijk niet dat mensen in De Kuip Noa Lang uitfloten'

'Ik snap werkelijk niet dat mensen in De Kuip Noa Lang uitfloten'

Unspecified

6 aug 2023, 23:11

Willem van Hanegem blikt in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad terug op de nederlaag van Feyenoord tegen PSV (0-1) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Kromme vindt het onder meer onbegrijpelijk dat Noa Lang in De Kuip werd uitgefloten.

"De Johan Cruijff Schaal elk jaar weer heel gewichtig als een prijs bestempelen, ik heb het altijd onzin gevonden", schrijft Van Hanegem. "Het is gewoon een testje op weg naar de competitie en in het geval van PSV richting de tweestrijd met Sturm Graz, waar ze natuurlijk makkelijk overheen moeten walsen."

De oer-Feyenoorder vindt dat PSV terecht heeft gewonnen. "Dan is het lekker als je iemand als Noa Lang in de ploeg hebt. Ik snap werkelijk niet dat mensen in de Kuip hem uitfloten. Dat soort spelers krijgt daar juist energie van. Lang speelde prima. Zoals dat stiftballetje van Isaac Babadi ook verraadde over hoeveel klasse dat ventje beschikt. Maar uiteindelijk won PSV toch vooral omdat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had."

"Nu PSV van Feyenoord heeft gewonnen, is die ploeg opeens voor mensen weer de titelfavoriet", vervolgt Van Hanegem. Aan Ajax denken ze nauwelijks nog. Als Edson Alvárez en Mohammed Kudus nog vertrekken, is daar heel veel geld. Dan kunnen we zien wat die Duitser Sven Mislintat voor elkaar krijgt op de transfermarkt, precies daar waar ze hem voor hebben gehaald. Spelers halen. Niet om Wesley Sneijder terug te halen, nadat hij eerst een excuusbrief had getikt naar de harde kern. Ajax heeft spelers nodig om te presteren, geen excuusbrieven", aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd