Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik had die aardige, hardleerse Henk de Jong die pijnlijke 10-0 wel gegund'

'Ik had die aardige, hardleerse Henk de Jong die pijnlijke 10-0 wel gegund'

Unspecified

20 sep 2021, 10:55

SC Cambuur verloor afgelopen zaterdag maar liefst met 9-0 op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Trainer Henk de Jong wilde na de wedstrijd zijn spelers niks verwijten en vindt dat zo'n vernedering een keer kan gebeuren, tot grote ergernis bij columnist Hugo Borst.

'Trainers moeten een plan verzinnen, of een list. Daar had Henk de Jong drie dagen de tijd voor', schrijft Borst in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. 'In bed, op de plee, onder de douche, er zal toch wel iets briljants in je opkomen? Niet dus. Cambuur ging eens lekker meevoetballen in Amsterdam. Godzijdank werd het zaterdagavond geen 10-0, maar ik had die aardige, hardleerse Henk de Jong die pijnlijke uitslag wel gegund.'

Borst begrijpt niet waarom De Jong ervoor kiest om vrolijk mee te gaan voetballen tegen Ajax. 'Wat zou het toch zijn? Het kan niet de overtuiging zijn dat David Goliath kan verslaan, een Nederlandse eredivisietrainer is niet achterlijk. 'Ik ken de ware motieven van de trainer, in dit geval Henk de Jong, niet. Ik sluit niet uit dat hij graag wil laten zien dat Cambuur aardig kan combineren. En dat kunnen ze ook best. Ik heb het gezien. Tegen Go Ahead liep het spel van Cambuur gesmeerd. Maar, Jezus, Go Ahead is Ajax niet!', aldus Borst.

'Vorige week was ik stapelgek met mijn spelers en dat ben ik donderdag ook weer (dan speelt Cambuur thuis tegen Heracles Almelo, red.). We hebben nu een klote-avond, maar morgen sta ik weer voor de groep. Ik laat ze niet vallen', reageerde De Jong na afloop van de pijnlijke nederlaag tegenover ESPN.

Deel dit artikel

Link gekopieerd