Terug

Volg Vandaag Inside

'Ik denk dat Noa Lang zelfs nog iets verder is dan Xavi Simons'

'Ik denk dat Noa Lang zelfs nog iets verder is dan Xavi Simons'

Unspecified

24 okt 2022, 08:00

Volgens Dick Advocaat is Noa Lang momenteel verder dan Xavi Simons. Dat stelde 'de kleine generaal' vrijdag in Veronica Offside.

Tijdens de uitzending werd de volgende vraag voorgelegd: welke van deze spelers uit de voorselectie moet mee naar het WK? De antwoordopties: Simons, Lang, Danjuma en Bijlow. Voor Martijn Krabbendam en Andy van der Meijde is het duidelijk: "Simons". Dick is echter iets genuanceerder.

"Hij heeft wel iets hoor", aldus de oud-bondscoach. "Ik denk zelfs dat Lang nog wel iets verder is dan Simons. Qua ervaring, etc. etc." Toch weet ook Dick dat Simons wellicht de toekomst van Oranje is. "Daar kan je ook best een plekje voor reserveren in de WK-selectie."

Algemeen bekend is dat Lang niet de makkelijkste jongen van de klas is. Volgens Dick is het "niet handig" om een grote mond te hebben in een groep. "Maar ik weet ook niet of hij zo bij het Nederlands elftal is, hé? Opzich is het ook wel goed als hij zichzelf is." Wilfred weet vervolgens te vertellen dat Van Gaal de houding van Lang "heel grappig" vindt. "Dan zal hij er wel bij zitten", concludeert Dick.

Als trainer werkte Dick zelf ook niet graag met 'enfants terribles'. "Te bijdehand vond ik vervelend. Die kocht ik niet." Volgens Andy hoeft dat echter niet altijd van belang te zijn: "Hij kan wel bijdehand zijn, maar als hij presteert voor het team, dan selecteer je hem toch? Dat is toch heel simpel?" Wilfred: "Maar Noa Lang gaat niet veel spelen..."

Hoewel Dick vindt dat Lang momenteel verder is dan Simons, heeft hij geen voorkeur wie hij mee zou nemen naar Qatar: "Nouja, als je de keuze moet maken tussen Gakpo, Lang en Simons... Hij heeft voor die posities voorin een hoop spelers".

Deel dit artikel

Link gekopieerd