Terug

Volg Vandaag Inside

'Ihattaren heeft meer talent in zijn pink, dan Til in zijn hele lichaam'

'Ihattaren heeft meer talent in zijn pink, dan Til in zijn hele lichaam'

Unspecified

4 nov 2022, 10:45

Mohamed Ihattaren lijkt weer terug bij af te zijn nadat ze eerder deze week bij Ajax besloten om hem in januari te laten terugkeren naar Juventus. Volgens Ronald de Boer staat buiten kijf dat Ihattaren nog altijd een "groot talent" is, maar hij ziet anderzijds ook dat een Guus Til - met naar eigen zeggen beduidend minder talent - wél bij de voorselectie voor Oranje zit.

Dat vertelt de tweelingbroer van Frank tegenover Voetbal International. De oud-voetballer zag het misgaan in de voorbereiding. "Toen hij in de zomer te maken kreeg met privéproblemen en niet meer meetrainde. Het werd heel precair. Dan denk je wel: dit wordt geen succesverhaal meer. Ik hoopte natuurlijk wel dat hij het goed zou doen bij Ajax, maar het is dit jaar bij hopen gebleven. Ik denk ook dat Ajax er zo in zat, hopen dat hij zou slagen."

Waarom is Ihattaren uiteindelijk niet geslaagd in Amsterdam? Aan zijn talent heeft het in ieder geval niet gelegen, volgens De Boer. "Iedereen heeft gezien welke kwaliteiten Ihattaren bezit, maar voetbal is meer dan alleen talent en kwaliteiten. Daar zijn genoeg voorbeelden van. Als ik nu vraag welke voetballer beter is: Guus Til of Mo Ihattaren? Waarschijnlijk zegt iedereen Ihattaren. Wat hij heeft in zijn pink, heeft Til in zijn hele lichaam. Maar Til zit in de voorselectie van Oranje en Ihattaren is nergens te bekennen. Het gaat niet alleen om talent. Bij profvoetbal komt veel meer kijken."

Johan Derksen poneerde in Vandaag Inside dat Marc Overmars en trainer Mark van Bommel wellicht nog een plek zouden kunnen inruimen bij Antwerp FC voor Ihattaren. "Overmars moet hem dan wel in huis nemen en uit die Utrechtse wijk halen. Want dat is natuurlijk een ramp. Er bovenop zitten. Dan kan hij heel veel geld opleveren", stelde Johan.

De Boer denkt dat echter dat ze bij ook Antwerp tweemaal nadenken na mislukte avonturen van Ihattaren bij Sampdoria en nu Ajax. "Wil je als trainer zo veel aandacht aan iemand besteden? Ik ben heel benieuwd waar hij uiteindelijk terechtkomt. Ik hoop vooral niet dat hij langzaam verdwijnt uit het voetbal", besluit de 52-jarige analist.

Kijk hieronder het hele fragment over Ihattaren terug uit Vandaag Inside.

Johan over Ihattaren: 'Hij verdient nog een laatste kans'
3:24
Johan over Ihattaren: 'Hij verdient nog een laatste kans'

Deel dit artikel

Link gekopieerd