Terug

Volg Vandaag Inside

Huurling Locadia langer bij Amerikaanse club van Stam

Huurling Locadia langer bij Amerikaanse club van Stam

Unspecified

19 juni 2020, 18:50

Trainer Jaap Stam kan bij de Amerikaanse voetbalclub FC Cincinnati blijven beschikken over Jürgen Locadia. De huurperiode van de 26-jarige spits is met een jaar verlengd, tot medio 2021. Locadia staat onder contract bij de Engelse club Brighton & Hove Albion, dat hem aanvankelijk tot 5 juli had uitgeleend aan FC Cincinnati.

De oud-PSV'er ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij de ploeg uit de Premier League. Cincinnati heeft een optie om Locadia volgend jaar over te nemen. In dat geval krijgt de spits uit Emmen een contract tot eind 2023.

Locadia luisterde begin maart zijn debuut bij Cincinnati direct op met een doelpunt in de openingswedstrijd van het Amerikaanse seizoen tegen New York Red Bulls. Desondanks verloor zijn ploeg met 3-2. Ook de tweede wedstrijd, tegen het Atlanta United van trainer Frank de Boer, ging verloren. Als gevolg van de coronacrisis werd het seizoen daarna stilgelegd. De Amerikaanse clubs gaan het seizoen komende maand hervatten met een toernooi in Disney World in Orlando. Stam, de nieuwe trainer van Cincinnati, debuteert daar in de MLS.

Deel dit artikel

Link gekopieerd