Terug

Volg Vandaag Inside

Hugo Borst bedreigd na column over Slot: ‘Zelfs mensen die ik goed ken’

Hugo Borst bedreigd na column over Slot: ‘Zelfs mensen die ik goed ken’

Unspecified

3 apr 2023, 15:37

Hugo Borst vertelt in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij veel over zich heen heeft gekregen na zijn column van twee weken geleden. De Spartaan in hart en nieren had in die bewuste column gemijmerd over de toekomst van Feyenoord-trainer Arne Slot, ook had hij beweerd dat Feyenoord volgend jaar rond deze tijd achtste staat. Daar kreeg hij online reacties op die niet voor de poes waren.

"Ik, Hugo Borst, sinds 1995 voetbalcolumnist voor deze krant, feliciteer iedereen die voor Feyenoord is met het landskampioenschap dat gistermiddag op Het Kasteel binnen is gehaald. Van harte! Dik verdiend. Ontzettend knap. Indrukwekkend voetbal. Teamwork. Hulde. Ga zo door. Eh. Ben ik zo duidelijk genoeg? Ik vind het dus hartstikke leuk voor al die mensen die zo intens van Feyenoord houden", begint Borst.

"Feyenoord-mensen, over de hele breedte, worden boos als je bijvoorbeeld mijmert over waar trainer Arne Slot volgend jaar zou kunnen werken – en gaan digitaal helemaal los. Zelfs mensen die ik goed ken, mijn 06-nummer hebben, vind ik terug met beledigingen in donkere, riekende digitale riolen. Jongens, had even gebeld om te zeggen dat ik 'NSB’er' ben, een 'kk-Ajacied', 'Jules Deelder achterna moet'. En de rest! Wel zo dapper om, niet anoniem, even een mailtje te sturen", foetert de columnist.

Borst hekelt de anonieme bedreigingen en legt graag uit wat de taak van een columnist is. "Namelijk alles op een rijtje zetten, beetje filosoferen over de nabije toekomst, en een beetje overdrijven en plagen. Met een kop koffie erbij had ik ook wat kunnen vragen aan diegenen die ernstig uit de bocht vlogen. Waarom gebruik je het woord kanker nog, joh? Inmiddels ben ik ervan genezen, maar die ziekte klinkt schel in mijn oren. En ik ben niet de enige."

De Rotterdammer sluit zijn column positief af: "Succes Feyenoorders. Woensdag tegen Ajax. Dat de beste moge winnen. Succes tegen Mourinho. Succes volgend jaar in de Champions League. Benieuwd wie er dan trainer is van Feyenoord. Heel benieuwd zelfs. En eh, blijf gezond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd