Terug

Volg Vandaag Inside

Het statement van Oranje: Football Supports Change

Het statement van Oranje: Football Supports Change

Unspecified

27 mrt 2021, 19:00

Het Nederlands elftal heeft vlak voor de aftrap van het duel met Letland in de WK-kwalificatie de actie Football Supports Change gelanceerd. Oranje vraagt zo aandacht voor de mensenrechten in Qatar, waar in 2022 het WK wordt gehouden.

Georginio Wijnaldum speelt met een aanvoerdersband met daarop de tekst Football Supports Change. De spelers van het Nederlandse elftal droegen even voor 18.00 uur bij opkomst in de Johan Cruijff ArenA een zwart shirt met de tekst van de actie waar Denemarken zondag ook aan meedoet als het tegen Moldavië speelt. De KNVB hoopt dat er snel veel landen volgen, zodat de actie aan kracht wint.

De KNVB legde rond de aftrap van het duel met de Letten via haar eigen kanalen uit waar Football Supports Change voor staat. "Een band om je arm betekent in het voetbal echt wat", meldt de bond.

"Je leidt je elftal; in je club, voor je land, er wordt naar je gekeken. Een armband in het voetbal heeft impact, altijd. Vaak als we rouwen, maar ook als we iets willen zeggen. Voor vrijheid, tolerantie, inclusiviteit dragen we banden. Dan zijn we collectief aanvoerders. Als het moet, als we vinden dat iets niet kan of juist anders moet. Zoals nu: ‘Football Supports Change. Overal. Ook in Qatar. Qatar is het land waar we straks graag wereldkampioen willen worden. Maar niet zonder ook buiten de lijnen te kijken. Ons voetbal zetten we daarom in voor verandering. Gezamenlijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd