Terug

Volg Vandaag Inside

‘Het klinkt misschien gek, maar ik was echt trots op Sneijder na de opnames!'

‘Het klinkt misschien gek, maar ik was echt trots op Sneijder na de opnames!'

Unspecified

23 nov 2022, 17:10

Frank Evenblij heeft genoten van de samenwerking met Wesley Sneijder bij het Videoland-programma Villa Oranje, waarin de twee met Ronald Koeman, Wim Kieft, Jan Wouters en Hans van Breukelen terugblikken op het succesvolle EK’88. 

Sneijder maakte als een van de hoofdpersonen uit het eerste seizoen indruk op de crew van het programma. Toen het idee voor een tweede seizoen er lag, was al snel de vraag: moet Wesley niet mee als een soort sidekick? “Ik voelde daar wel wat voor”, vertelt Evenblij in gesprek met Veronica Superguide. “Met Wesley had ik een geweldige klik.”

Tot verbazing van de presentator, nam Sneijder zijn rol als mede-interviewer en gespreksleider uiterst serieus. “Voor zo’n programma worden hele draaiboeken gemaakt, dat vraagt nogal wat research, zeker voor de een-op-eengesprekken die ik doe. Op een dag belde Wesley mij op. ‘Hey Frank, hoe doe jij dat nou allemaal?’, vroeg hij. Ik zei: dan kom je toch een dagje naar mij? Zo gezegd, zo gedaan. Toen hebben we bij mij thuis de hele dag gewerkt aan vragenlijsten. Wesley vond dat reuze interessant.”

Evenblij hoopt op een vervolg op hun samenwerking. “Het klinkt misschien gek, maar ik was echt trots op hem na de opnames”, bekent de presentator. “Wesley ging er vol voor en heeft geen half werk geleverd. Je zag hem in zijn rol groeien. Eerst had hij nog kaartjes met daarop de vragen onder zijn bord liggen, maar al snel zei ik: Wes, gewoon loslaten en praten. Dat werkte. Als Wesley zichzelf is, dan is hij op zijn best.”

Het hele interview met Frank Evenblij is te lezen in Veronica Superguide nummer 48. Het tijdschrift ligt vanaf nu in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd