Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is natuurlijk héél raar dat Karsdorp niet is geselecteerd voor Oranje'

'Het is natuurlijk héél raar dat Karsdorp niet is geselecteerd voor Oranje'

Unspecified

19 mrt 2022, 20:10

Louis van Gaal maakte afgelopen vrijdag de Oranje-selectie bekend voor de komende interlandperiode. De bondscoach koos onder meer voor Jordan Teze en Hans Hateboer, die nog ontbraken in de voorlopige selectie. Valentijn Driessen vertelt in podcast Kick-off echter dat hij de naam van Rick Karsdorp miste in de lijst.

De rechtsback speelt sinds 2020 voor AS Roma en behoort inmiddels tot de vaste waarden in het elftal van José Mourinho. Karsdorp speelde al 37 wedstrijden en was daarin 6 keer aangever bij een doelpunt, waaronder afgelopen week in de Conference League tegen Vitesse. 'Het is natuurlijk heel raar dat Karsdorp niet geselecteerd is voor Oranje', stelt Driessen. 'Ze kiezen voor Hateboer die het wel aardig doet bij Atalanta. Maar Karsdorp speelt iedere week op een heel behoorlijk niveau.'

De bondscoach wil in de aanloop naar het WK een 5-3-2-formatie inslijpen bij Oranje. Van Gaal denkt dat een systeem met vijf verdedigers, waarvan twee aanvallend ingestelde vleugelverdedigers, de beste manier is om de toplanden te bestrijden. 'Juist in dit systeem zou Karsdorp heel goed passen. Met een vrije open kant. Hans Hateboer ook, maar als ik zou moeten kiezen... Karsdorp staat meestal als eerste op het formulier. Tegen Vitesse niet, want onze grote vriend Mourinho dacht: die winnen we wel even. En toen het bijna fout ging, kwam Karsdorp natuurlijk het veld in', besluit de chef voetbal van De Telegraaf.

Qua doelmannen koos Van Gaal voor het trio Joël Drommel, Mark Flekken en Tim Krul. Johan zei in Vandaag Inside dat hij deze keepers niet goed genoeg vindt voor het WK in Qatar. Bekijk het fragment hieronder terug!

Johan ziet definitieve selectie Oranje: ‘Daar kun je toch niet mee naar het WK?’
1:59
Johan ziet definitieve selectie Oranje: ‘Daar kun je toch niet mee naar het WK?’

Deel dit artikel

Link gekopieerd