Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is klaar met Jasper Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening'

'Het is klaar met Jasper Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening'

Unspecified

29 mei 2023, 09:26

Aad de Mos ziet het niet meer goedkomen met NEC-doelman Jasper Cillessen. Volgens de analist zijn Justin Bijlow, Andries Noppert, Bart Verbruggen en Mark Flekken de 34-jarige sluitpost allemaal voorbijgestreefd, vertelt hij bij ESPN.

Cillessen keepte sinds zijn komst naar Nijmegen afgelopen zomer bijna alle wedstrijden voor de Nijmegenaren. De laatste weken is de doelman niet in blakende vorm, met kenmerkende blunders tegen Heerenveen en Vitesse als gevolg. In de laatste speelronde van het seizoen stond niet Cillessen, maar Mattijs Branderhorst onder de lat, omdat hem een mooi afscheid bij NEC werd gegund. De tweede doelman van de Nijmegenaren heeft namelijk een aflopend contract. Trainer Roger Meijer vertelde dat ook Cillessen zijn collega dit laatste duel gunde en dus zijn plek onder de lat afstond.

Maandag maakt Ronald Koeman zijn selectie bekend voor de Nations League Finals met het Nederlands Elftal. Aad de Mos zou Cillessen niet meer uitnodigen. "Cillessen is klaar. We moeten reëel zijn: het is einde oefening", vertelt de oud-trainer. "Hij heeft alles bereikt en is alleen maar slechter gaan keepen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Nu komt er een nieuwe generatie aan", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd