Terug

Volg Vandaag Inside

Herstelde Memphis terug bij Lyon

Herstelde Memphis terug bij Lyon

Unspecified

8 juni 2020, 17:10

Memphis Depay is maandag na een lang revalidatietraject weer bij zijn Franse club Olympique Lyon aangesloten. De aanvaller meldde zich samen met zijn teamgenoten, onder wie ook Kenny Tete, op het trainingscomplex in de buurt van het stadion. Alle spelers droegen een mondkapje.

"Bonjour, ik ben terug!", riep Depay naar journalisten die op afstand stonden. De spelers begroetten elkaar veelal door hun onderarmen tegen elkaar te houden. De Franse competitie is als gevolg van de coronacrisis beëindigd, maar Lyon zit nog wel in de Champions League. De ploeg van trainer Rudi Garcia won eind februari het eerste duel met Juventus in de achtste finales met 1-0. Het is nog niet bekend wanneer en in welke vorm de Champions League wordt afgemaakt.

De 26-jarige Depay liep op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes een zware knieblessure op. De aanvaller, die in dertien competitieduels voor negen doelpunten zorgde en kort daarvoor door Garcia tot aanvoerder was benoemd, scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie. Depay moest een operatie ondergaan en stortte zich daarna vol op zijn revalidatie. Hij wilde op tijd fit zijn voor het EK dat eigenlijk komende zomer zou worden gehouden. De Europese eindronde is als gevolg van de coronacrisis echter een jaar verplaatst.

Depay, die afgelopen week in Amsterdam en Rotterdam aanwezig was bij de demonstraties tegen racisme, is inmiddels zo goed als hersteld. Hij hoopt binnenkort weer van waarde te kunnen zijn voor Lyon. Het contract van de spits van Oranje loopt nog een jaar door. De clubleiding van Lyon hoopt dat Depay wil bijtekenen.

De mannen van Veronica Inside lieten zich recent nog uit over het gedrag van Memphis na het zien van de beelden waarop de aanvaller het aan de stok krijgt met de politie. René concludeerde dat Memphis nog altijd in de knoop zit met zichzelf en vond het gedrag van de Oranje-international misselijkmakend. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd