Terug

Volg Vandaag Inside

Heracles keert na één jaar terug in Eredivisie

Heracles keert na één jaar terug in Eredivisie

Unspecified

28 apr 2023, 21:57

Heracles Almelo is vrijdag gepromoveerd naar de Eredivisie. De formatie van coach John Lammers verzekerde zich definitief van een plaats bij de eerste twee in de Keuken Kampioen Divisie door Jong PSV te verslaan, 3-0. Heracles was vorig seizoen gedegradeerd.

Al in de eerste helft maakte Ismail Azzaoui eigenlijk al aan alle onzekerheid een einde, door twee keer te scoren. Eerst schoot de Belg fraai raak na terugleggen van Samuel Armenteros, vervolgens was hij succesvol in de rebound, na zwak uitverdedigen aan Eindhovense kant. In de voorgaande wedstrijden van dit seizoen had Azzaoui slechts eenmaal het doel gevonden.

In de slotfase werd het nog 3-0 door Marco Rente.

Vorige week al promoveerde PEC Zwolle naar de Eredivisie. Ook de Zwolse formatie keerde daarmee na een jaar terug op het hoogste niveau. Zwolle en Heracles moeten in de komende weken nog uitmaken wie zich de kampioen van de eerste divisie mag noemen.

Ook in 2005, destijds onder leiding van trainer Peter Bosz, promoveerde Heracles naar de Eredivisie. Vervolgens speelde de club tot de degradatie een jaar geleden op het hoogste niveau. In 2016 debuteerde Heracles zelfs, weliswaar kortstondig, op Europees niveau. Verder haalde de formatie in 2012 voor de eerste en tot nu toe enige keer de bekerfinale, waarin PSV te sterk was.

Deel dit artikel

Link gekopieerd